Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

High diving στο αυγουστιάτικο φεγγάρι

Υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, ο ζωντανός θρύλος του highdiving, OrlandoDuque, βούτηξε το βράδυ της 21ης Αυγούστου στα ιερά νερά κάτω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Σούνιο, 21 Αυγούστου 2013 -Ο Κολομβιανός πρωταθλητής του RedBullCliffDivingWorldSeries, OrlandoDuque επισκέφθηκε την Αθήνα τη βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, εκτελώντας βουτιά μπροστά από τον ιερό ναό του Ποσειδώνα και ολοκληρώνοντας με επιτυχία την πρωτότυπη αποστολή του.

Η αγαλματένια φιγούρα του 10 φορές πρωταθλητή, φωτισμένη από την συγκλονιστική πανσέληνο, ήρθε σε τέλεια αρμονία με το μυθικό λατρευτικό κέντρο που απέκτησε στρατηγική, ναυτιλιακή και εμπορική σημασία την περίοδο ακμής της Αθήνας, τον 5ο αιώνα π.Χ. Ο επιβλητικός ναός του Ποσειδώνα, οι απόκρημνοι βράχοι, το βαθύ μπλε της θάλασσας και ένα μαγικό φεγγάρι, έγιναν μάρτυρες της άρτια εκτελεσμένης «χορογραφίας» του OrlandoDuque.

Σήμερα έκανα μια ατμοσφαιρική βουτιά και ήρθα κοντά με τη φύση όσο ποτέ. Ήμουν εγώ, ένας βράχος σε μια υπέροχη βραδιά. Με άγχωνε το απόλυτο σκοτάδι αλλά το ολόγιομο φεγγάρι και ο πανέμορφος ναός δημιουργούσαν μια φοβερή ατμόσφαιρα στην οποία κανείς σε μπορούσε να αντισταθεί.» είπε ο OrlandoDuque που την Κυριακή αγωνίζεται στην Βοστώνη στον πέμπτο αγώνα μια ακόμα μοναδικής σεζόν του Πρωταθλήματος RedBullCliffDivingWorldSeries.

Ο OrlandoDuque είναι ένας από τους πιο διάσημους highdivers στον κόσμο. Οι καταδύσεις από βράχους στα πιο απίθανα σημεία της Γης αποτελούσαν πάντα τη μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνον. Παράλληλα με τους 9 παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό του, ο Κολομβιανός αθλητής έχει στεφθεί 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του Red Bull Cliff Diving, συμβάλλοντας στην εξέλιξη του αθλήματος και ανεβάζοντας τον πήχη για τη νέα γενιών αθλητών. Κατά τη διάρκεια του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην ταινία «9 Dives», ο καταξιωμένος highdiver κατάφερε το μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του, από ύψος 34 μέτρων, ενώ είναι κάτοχος Παγκόσμιου Ρεκόρ Guinness για τη βουτιά που του χάρισε το δεκάρι στο CliffDivingWorldSeries 2000.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.redbull.gr

 

comments
 parkour.GR fan page