Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΣΑΝΙΔΗΣ & JASON PAUL: FREERUNNING ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ

Ο Πρωταθλητής του freerunning, Δημήτρης Κυρσανίδης και ο επαγγελματίας του είδους, JasonPaul επιδίδονται σε runs, jumps και flips στο εμπορικό λιμάνι Haydarpaşa, στην είσοδο του Βοσπόρου.

Χάρη στα μοναδικά skills τους, οι δύο επαγγελματίες freerunners σχεδίασαν την πίστα των ονείρων τους μέσα στο εμπορικό λιμάνι Haydarpaşa της Κωνσταντινούπολης, δημιουργώντας και εξερευνώντας έτσι το δικό τους playground ανάμεσα σε κοντέινερ, γερανούς και κινούμενα εμπόδια.


Ο Γερμανός αθλητής, JasonPaul υποστήριξε: «Το λιμάνι Haydarpaşa είναι ένα μοναδικό μέρος, με κοντέινερ από διάφορα μέρη του κόσμου. Είδα πλοία από διαφορετικές χώρες να περνούν τον Βόσπορο. Αυτό το μέρος ξεχωρίζει για την ιστορική ομορφιά του. Η μεγαλύτερη πρόκληση στο project ήταν να διατηρήσουμε την ισορροπία μας. Μπορεί να κάνουμε freerunning σε διαφορετικές πόλεις αλλά για την ασφάλειά μας, είναι σημαντικό να έχουμε ισορροπία. Σχεδίαζα εδώ και καιρό αυτή την πίστα και οι άνθρωποι εδώ με βοήθησαν πολύ. Για αυτό άλλωστε είχα την ανάγκη να πετύχει, καθώς εκείνοι πόνταραν σε εμένα».


Ο δικός μας, Δημήτρης Κυρσανίδης, πρόσθεσε: « Όλα όσα ήθελα να κάνω, ήταν συγκεντρωμένα στην αυτοσχέδια πίστα στο λιμάνι Haydarpaşa. Για αυτό ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Δεν έχω ξαναδουλέψει σε πίστα που να συνδυάζει τόσα κόλπα, ήταν η πρώτη μου φορά. Το πιο δύσκολο κομμάτι του project ήταν το στήσιμο των κοντέινερ. Τρία εμπορευματοκιβώτια ήταν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, πολύ ψηλά, ενώ από κάτω είχαν κατασκευαστεί ξύλινες πλατφόρμες. Αυτό το σημείο ήταν πολύ δύσκολο. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή άλλα σπορ, στο freerunning δεν έχουμε στατικές θέσεις, για αυτό ψάχνουμε συνέχεια για νέα μέρη. Αυτό εδώ ήταν η τέλεια πίστα».

Παρακολούθησε εδώ το βίντεο:

http://www.redbull.com/gr/el/adventure/stories/1331805935811/freerunnig-video-kyrsanidis-jason-paul-tourkia

Επιπλέον φωτογραφικό υλικό:

https://www.redbullcontentpool.com/search?q=dreamland&layout=basic&view=list

 

Σχετικά με το freerunning:

Μια φυσική εξάσκηση όσο και τρόπος ζωής, το freerunning έχει σκοπό να μεταφέρει το σώμα από το ένα μέρος στο άλλο χρησιμοποιώντας τις δυνατότητές του και προκαλώντας τα όριά του. Οι πίστες είναι πρωτοποριακές και σχεδιάζονται μοναδικά γύρω από αντικείμενα και εμπόδια.


Σχετικά με τους αθλητές:

Ο JasonPaul προέρχεται από τη Φρανκφρούτη της Γερμανίας και θεωρείται μορφή του σπορ. Είναι 25 ετών και ασχολείται με το freerunning τα τελευταία 11 χρόνια. Έχει κερδίσει το RedBullArtofMotion, τον παγκόσμιο θεσμό του freerunning, τρεις φορές ενώ έχει καταλάβει άλλες τόσες τη δεύτερη θέση και μία φορά την τρίτη. Στα 21 του, ο Δημήτρης Κυρσανίδης από τη Θεσσαλονίκη είναι freerunner εδώ και εννέα χρόνια ενώ τα τελευταία τρία, το όνομά του συγκαταλέγεται στην ελίτ του αθλήματος. Ανακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής του RedBullArtofMotionστη Σαντορίνη το 2014 και το 2015.

comments
 parkour.GR fan page