Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

Manga με "άρωμα" parkour made in Θεσσαλονίκη στο Kickstarter!

Η φιλοσοφία, το ήθος και η κουλτούρα του Parkour παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο στην manga σειρά με τίτλο “RememberurNature” ή εν συντομία “R.u.N.” που δημιουργούν οι Mangatellers από το 2008 και δημοσιεύουν online τα κεφάλαια της σειράς σε διεθνείς online manga readers από το 2011.

Στο R.u.N. , παρουσιάζεται η ιστορία του έφηβου μαθητή Λυκείου JeanLiam, ο οποίος πρόσφατα μετακόμισε στο Ome του Τόκυο με την μητέρα του. Το μεγάλο πάθος του Jean είναι το Parkour ή αλλιώς η τέχνη της φυγής, το οποίο εξασκεί στην καθημερινή ζωή του στην πόλη του Ome στην Ιαπωνία. Ο Jean ως πιστός traceur (δρομέας parkour) στηρίζει το ήθος και την φιλοσοφία που διέπει το parkour, σε μία κοινωνία η οποία έχει συνδυάσει το parkour με ακροβατικά και επικίνδυνα κόλπα. Μέσα από την Ιαπωνική εικαστική τέχνη του manga, οι δημιουργοί της σειράς δείχνουν τις περιπέτειες ενός έφηβου traceur σε μία χώρα με ξεχωριστή παράδοση, τρόπο σκέψης και κουλτούρα.

 

To έργο R.u.N.” συνδυάζει την Ευρωπαϊκή κουλτούρα με στοιχεία του Ιαπωνικού πολιτισμού. Το πρότζεκτ έχει στόχο να διευρύνει τους καλλιτεχνικούς ορίζοντες, στον γνώριμο κόσμο του mangaκαι να συμβάλει στην σωστή προβολή της τέχνης του Parkour, η οποία έχει παρεξηγηθεί από την πλειονότητα του κόσμου.

Το mangaR.u.N.”, αποτελεί την πρώτη συλλογική δημιουργία σειράς των Mangatellers σύμφωνα με τις Ιαπωνικές προδιαγραφές. Το εγχείρημα γίνεται με την υποστήριξη και την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού της τέχνης του Parkour, PARKOURGENERATIONS που εδρεύει στο Λονδίνο.

Στα μέσα Νοεμβρίου 2014, οι Mangatellers με το project του “R.u.N.” εισέρχονται στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα χρηματοδότησης από το κοινό, Kickstarter. Στόχος της απόπειρας αυτής είναι η χρηματοδότηση της έκδοσης του R.u.N. Volume 1 tankōbon (Ιαπωνικό ComicBook), που θα περιέχει τα οχτώ κεφάλαια της σειράς “R.u.N.” (200 σελίδες).

Μάλιστα, γνωρίζοντας ότι η κοινότητα Parkour είναι πολύ μεγάλη στην Θεσσαλονίκη και αποτελεί πόλο έλξης πολλών νέων, δημιουργήθηκε ένα video αφιέρωμα για την Θεσσαλονίκη και τους traceurs (δρομείς parkour) το οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς στο https://www.youtube.com/watch?v=fMTuRfUiDFU

Μπορείτε να υποστηρίξετε την ομάδα των Mangatelleres πατώντας στο παρακάτω link:

http://kck.st/1uz6aYr

Λίγα λόγια για το R.u.N.

Η θεματολογία του R.u.N. (Remember ur Nature) επικεντρώνεται στις περιπέτειες τεσσάρων παιδιών, ηλικίας 15 – 17 ετών στην Ιαπωνία. Οι χαρακτήρες Jean Liam, Keigo Kagendori, Kishi & Onoyumi Yaoura μπορεί να φαίνονται και να ζουν σαν καθημερινοί έφηβοι, αλλά έχουν μία κοινή και ιδιαίτερη αγάπη, το PARKOUR. Το πρωί πηγαίνουν στο σχολείο, μελετούν τα μαθήματα τους, παίζουν videogames, ερωτεύονται και ζουν την τυπική ζωή ενός έφηβου. Αφού φύγουν από το σχολείο όμως μεταμορφώνονται σε traceurs (parkour athletes) και σαν μοντέρνοι NINJAS τρέχουν στους δρόμους και στις στέγες των πολυκατοικιών του Ome στο Τόκυο.

To genre του RuN είναι shonen sports manga και το target group του άτομα ηλικίας 12 μέχρι 37 ετών. Αυτή την στιγμή τα επτά chapters έχουν συγκεντρώσει πάνω από 800.000 views (χωρίς να υπολογίζονται τα views από τις μεταφρασμένες εκδόσεις) τόσο στο site των Mangatellers, όσο και σε onlinereaders, ενώ το όγδοο κεφάλαιο αναμένεται να δημοσιευτεί το Νοέμβριο 2014. Οι χώρες στις οποίες το R.u.N. έχει την μεγαλύτερη επιτυχία είναι η Ελλάδα, η Γαλλία, η Αγγλία, η Αίγυπτος, οι ΗΠΑ, η Σουηδία η Ρωσία και η Ιαπωνία. Ειδικά αφιερώματα στο RuN έχουν γίνει σε διάφορα έντυπα και online περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία και Αγγλία), ενώ επίσης έχει αναφερθεί σε ειδησεογραφική εκπομπή για τα sports σε κανάλι στην Ρωσία.

Τι είναι τα manga

Τα manga είναι comics από την Ιαπωνία και το στυλ τους άρχισε να διαμορφώνεται από τον 19ο αιώνα. Είναι ασπρόμαυρα, διαβάζονται από δεξιά προς τα αριστερά και ο δημιουργός τους ονομάζεται MANGAKA (σκιτσογράφος) ή GENSHAKUSHA (σεναριογράφος του manga). Η μεγάλη δημοτικότητα των manga ξεκίνησε το 1950. Η αγορά των manga στην Ιαπωνία ξεπερνάει τα 6 δισεκατομμύρια Yen, ενώ η παγκόσμια αγορά του είδους αγγίζει τα 450 εκατομμύρια δολάρια. Οι πιο γνωστές σειρές manga στον κόσμο είναι τα : ONE PIECE, ATTACK ON TITAN, NARUTO, DEATHNOTE, FULLMETAL ALCHEMIST, KUROKO NO BASKET, HUNTER X HUNTER και BERSERK.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες, όπως είναι τα shonenmanga (για αγόρια ηλικίας άνω των 10 ετών), τα shoujomanga (για κορίτσια ηλικίας άνω των 10 ετών) και τα seinenmanga (για άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών). Τέλος υπάρχουν και manga από ανεξάρτητους καλλιτέχνες που ονομάζονται DOJINSHI και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ιστοριών.

Στην Ελλάδα τα manga ξεκίνησαν να γίνονται γνωστά την τελευταία δεκαετία. Πολλοί fans που ήθελαν να δουν την συνέχεια από την αγαπημένη τους anime σειρά, κατέφευγαν να διαβάσουν την manga μορφή αυτών των σειρών. Βλέποντας την μαζική απήχηση του είδους κάποιοι εκδοτικοί οίκοι στην Ελλάδα πήραν την πρωτοβουλία να μεταφράσουν γνωστές manga σειρές της Ιαπωνίας στα Ελληνικά και να τις κυκλοφορήσουν στην Ελληνική αγορά. Τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη των tablets, των iOS, του online και mobilereading, η ψηφιακή μορφή των manga έχει εκτιναχθεί.

Για την ομάδα των Mangatellers

Οι Mangatellers είναι η καλλιτεχνική ομάδα δημιουργίας original manga ιστοριών με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα αποτελείται από δύο σεναριογράφους, τους Ραφαήλ Βουτσίδη και τον Καρυοφύλλη – Χρίστο Χατζόπουλο, έναν σκιτσογράφο, τον Μάνο Λαγουβάρδο και έναν βοηθό σκιτσογράφου, τον Νικήτα Εφημίδη. Οι δύο σεναριογράφοι, κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σε Πληροφοριακά Συστήματα και σε Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική λειτουργούν επίσης ως παραγωγοί και εκδότες στην ομάδα και είναι τα ιδρυτικά της μέλη.

Τα έργα των Mangatellers είναι μυθιστορήματα σε μορφή Ιαπωνικού comic (Manga). Σκοπός της ομάδας είναι η απεικόνιση των ιστοριών και των χαρακτήρων μας μέσα από το πρίσμα και την τεχνοτροπία της Ιαπωνικής τέχνης των manga. Ουσιαστικά παντρεύουν τον πολιτισμό της Ευρώπης και της Ελλάδας με την Ιαπωνική κουλτούρα, σεβόμενοι πάντα τις παραδόσεις και των δύο πολιτισμών.

Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει το αυτοτελές έργο mangaoneshotWifiWars και οχτώ κεφάλαια από την manga σειρά RememberUrNatureR.u.N. Τα έργα δημοσιεύονται στο site της ομάδας www.mangatellers.gr / www.mangatellersmt.com και είναι διαθέσιμα σε όλους να τα διαβάσουν δωρεάν σε onlinemangareaders.

Η δημοσίευση τους στο Internet γίνεται στην Αγγλική γλώσσα για να προσεγγίσουν μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό. Εκτός από το site τα έργα δημοσιεύονται και σε διάφορους online manga readers παγκόσμιας εμβέλειας με εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο. Εξαιτίας της αναγνωσιμότητας των έργων στο Διαδίκτυο και ιδιαιτέρως του R.u.N., έχουν υπάρξει μεταφράσεις των chapters από διάφορα groups στα Γαλλικά, στα Γερμανικά και στα Ρώσικα. Εκτός από αυτά τα δύο έργα, υπάρχει και το Mythos (fantasy manga που διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα) το οποίο είναι υπό ανάπτυξη.

Η ομάδα Mangatellers έχει συνεργαστεί με διάφορους οργανισμούς και εταιρίες τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο Τομέα, όπως η Ιαπωνική Πρεσβεία στην Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, το FutureLibrary, το MediterraneanCosmos κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

www.mangatellers.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Χατζόπουλος Καρυοφύλλης – Χρίστος (Σεναριογράφος – Παραγωγός)

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τηλ: +30 6976493932

Βουτσίδης Ραφαήλ (Σεναριογράφος – Παραγωγός)

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τηλ: +306978401013

comments
 parkour.GR fan page