Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

Manpower Gap Frontflip – Kevin Fluri

Ο καθένας στον κόσμο του parkour γνωρίζει για το Manpower-Gap το τεράστιο άλμα στη στέγη του Evry. Από την απογείωση, οι traceurs πηδάνε πάνω από ένα κενό 10 πόδια, και κάνουν πτώση σε κατακόρυφο ύψος 15 πόδια. Το άλμα σε αυτή τη στέγη έγινε για πρώτη φορά διάσημο από τον ίδιο τον David Belle να το κάνει. Δεν είναι καθόλου ασήμαντο επίτευγμα, και κάποιος πρέπει να έχουν εξαιρετική ικανότητα προσγείωσης για να το πετύχει.


Και τότε είναι που ο Kevin Fluri πηγαίνει και το περνάει με frontflip. Από ό,τι μπορεί να καταλάβουμε από την περιγραφή του βίντεο, ο Kevin Fluri και ο Chris Harmat της World Parkour Famliy ήταν στην τοποθεσία για γυρίσματα με μια ελβετική ομάδα τηλεόρασης και προετοιμαζόταν για αυτό το πλάνο από δύο έως τρεις μήνες. Ο στόχος τους ήταν να πηδήξουν απλώς το κενό. Ο Chris πηγαίνει πρώτα, αν και προσγειώνεται με ένα λίγο άσχημο roll , κερδίζει όμως τον θαυμασμό για τη εκπλήρωση του άλματος.

Ο Kevin πλησιάζει, ελέγχει το κενό, τρίβει καλά τα χέρια του, σταματάει για τρία δευτερόλεπτα περίπου και στη συνέχεια εκτελεί το άλμα με frontflip. Επίσης προσγειώνεται με ένα άψογα εκτελεσμένο roll. Αυτό μοιάζει να ισοδυναμεί στον κόσμο του parkour με την κατάρριψη κάποιου παγκοσμίου ρεκόρ.


Έτσι, ποιο είναι το επόμενο για τον κόσμο του parkour; Τα περισσότερα από τα παλιά πρότυπα για το τι μπορεί να κάνει ένας «καλός» traceur έχουν γκρεμιστεί και μπαίνουν στην άκρη. Ένα σχόλιο στο YouTube από τον Miguel Palau λέει: "Tο 2015. Το Manpower θα περαστεί με gainer". Θα δούμε. Δεν το αποκλείω.

Αρχικό άρθρο : Link

comments
 parkour.GR fan page