Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

Δημιουργία πολυχώρου εξάσκησης Parkour

Πόσες φορές καθένας από εμάς που ασχολείται με το Parkour ή θέλει να ξεκινήσει, δεν σκέφτηκε πόσο ωραία θα ήταν να υπήρχε ένας χώρος για να κάνουμε προπόνηση? Ορίστε η ευκαιρία μας!!

Στόχος μας, σαν AthensParkourAcademy είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου εξάσκησης και προώθησης πολλών διαφορετικών τεχνών και αθλημάτων με επίκεντρο το Parkour. Οι περισσότερες πόλεις στον κόσμο πλέον έχουν γυμναστήρια όπου όσοι ασχολούνται ή θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το Parkour και το Free Running μπορούν εξασκούνται με ασφάλεια. Είναι καιρός και η Αθηναϊκή κοινότητα να αποκτήσει το δικό της.


Έχοντας τα 2 τελευταία χρόνια, πέρα των καθημερινών προπονήσεων μας, ήδη διοργανώσει 2 Διεθνή Σεμινάρια Parkour με αναγνωρισμένους εκπαιδευτές από το εξωτερικό, 2 Summer Camps και ετοιμάζοντας το πρώτο μας Winter Camp, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα και να δημιουργήσουμε ένα χώρο, ο οποίος θα στεγάσει τις προσπάθειες μας και θα βοηθήσει ολόκληρη την Αθηναϊκή Parkour κοινότητα να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Ο χώρος αυτός θα είναι διαθέσιμος και για όποιον θέλει να προπονηθεί εκεί χωρίς απαραίτητα να παίρνει μέρος σε κάποιο από τα μαθήματα που θα γίνονται καθημερινά. Εκτός του Parkour και Free Running, θα παραδίδονται μαθήματα διαφόρων πολεμικών τεχνών, χορού και άλλων αθλημάτων. Σκοπός είναι να υπάρξει ένα σημείο συγκέντρωσης πολλών διαφορετικών τεχνών, όπου οι νέοι της πόλης μας θα μπορούν πέρα από το να αθληθούν με ασφάλεια, να κοινωνικοποιηθούν, να χαλαρώσουν αλλά και να αποκτήσουν γενικές γνώσεις μέσα από διαλέξεις, συζητήσεις και σεμινάρια που θα διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για το σκοπό αυτό έχουμε ξεκινήσει ένα fundraising project, όπου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν στην υλοποίηση του σχεδίου προσφέροντας το χρηματικό ποσό που επιθυμούν. Βέβαια το πρόγραμμα αυτό δεν σας ζητάει απλά να μας δώσετε χρήματα, αφού ανάλογα με το ποσό που θα διαθέτει ο καθένας, θα λαμβάνει και την αντίστοιχη ανταμοιβή. (Δωρεάν μαθήματα, συνδρομές και άλλα πολλά)


To εγχείρημα είναι δύσκολο, καθώς το ποσό είναι υψηλό και γι αυτό κάθε βοήθεια είναι πολύ σημαντική. Εφόσον υλοποιηθεί ο στόχος της συγκέντρωσης των χρημάτων, ευελπιστούμε να έχουμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε το κέντρο, το πρώτο εξάμηνο του 2015 με το 3ο Διεθνές Σεμινάριο Parkour, όπου θα φιλοξενηθούν εκπαιδευτές και αθλητές από το εξωτερικό.

Το γυμναστήριο θα βρίσκεται σε περιοχή κοντινή στο κέντρο της Αθήνας και πλησίον σταθμού του Μετρό, ώστε να εξυπηρετούνται και να έχουν εύκολη πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές από όλη την Αττική.

Πρέπει να διευκρινίσουμε πως οποιοδήποτε ποσό θέλει να δώσει ο καθένας θα πρέπει να δοθεί μέσω της πλατφόρμας όπου τρέχει το project στο site www.groopio.com ώστε να γίνουν όλα νόμιμα και με διαφάνεια!

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως τα χρήματα για το γυμναστήριο θα τα πάρουμε μόνο εφόσον ο στόχος των €30000 επιτευχθεί. Αν για παράδειγμα μαζέψουμε 29990 δεν θα πάρουμε τίποτα (και εννοείται κανείς που έχει βάλει χρήματα δεν θα χρεωθεί)

Επίσης, αυτή τη στιγμή ο καθένας δηλώνει μέσω του site το ποσό που θέλει να δωρίσει, χωρίς όμως να χρεωθεί από τώρα. Όπως είπαμε, μόνο εφόσον επιτευχθεί ο στόχος, στις 4/2/2015 θα χρεωθούν οι λογαριασμοί. Άρα, ακόμα και αν κάποιος δεν έχει τα χρήματα που θέλει να προσφέρει αυτή τη περίοδο, μπορεί να κάνει την προσφορά του, αρκεί να φροντίσει στις 4 Φεβρουαρίου να υπάρχουν τα χρήματα στο λογαριασμό του. Αυτό θα μας βοηθήσει να δούμε το ενδιαφέρον και να γνωρίζουμε όσο πιο νωρίς αν θα τα καταφέρουμε, ώστε να ξεκινήσουμε την κατασκευή το συντομότερο!


Γι αυτό και πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι όσο μπορούμε από νωρίς και μόνο μέσω του site.

Πλέον δεν χρειάζεται να ευχόμαστε κάποιος επιχειρηματίας να πάρει την απόφαση να φτιάξει έναν χώρο για το Parkour, αφού η δημιουργία ενός γυμναστηρίου εξαρτάται καθαρά από εμάς τους ίδιους.

Ελπίζουμε να έχουμε την στήριξη σας στην προσπάθεια μας αυτή και μη ξεχάσετε να προωθήσετε το link σε φίλους και γνωστούς που θα μπορούσαν να συμβάλουν με οποιοδήποτε τρόπο.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και διευκρίνηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

http://www.groopio.com/el/projects/display/586/create-the-first-parkour-gym---sports-center-in-athens

Μπορείτε επίσης να κάνετε Join στο παρακάτω Event στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με την προσπάθεια.

https://www.facebook.com/events/634017220044571/?ref_dashboard_filter=upcoming


comments
 parkour.GR fan page