Qing-Gong – Αέρινες Ικανότητες

To Qing-Gong είναι ένα είδος τεχνικών που το συναντάμε στις κινέζικες πολεμικές τέχνες.

Η χρήση του έχει μεγαλοποιηθεί στις ταινίες Kung-Fu, όπου οι ήρωες έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ευέλικτα και ελαφριά με υπεράνθρωπη ταχύτητα, εκτελώντας κινήσεις που αψηφούν τη βαρύτητα, όπως η ολίσθηση στην επιφάνεια του νερού, το περπάτημα σε ψηλά τείχη, και το πέταγμα από δέντρο σε δέντρο.

Σε αρκετές ταινίες Kung-Fu και πολεμικών τεχνών που περιέχουν στο σενάριο στοιχεία Qing-Gong, οι κινήσεις γίνονται από τον ηθοποιό ή κάποιο stuntman με τη βοήθεια ειδικών σκοινιών.

Στην πραγματικότητα αποτελεί παραδοσιακή εκπαίδευση, με ρεαλιστικές ικανότητες, σε σχολές Kung-Fu όπως αυτή του Wudang και των Shaolin. Η εξάσκηση περιλαμβάνει τρόπους εκπαίδευσης όπως η ανάβαση σε σανίδα που στηρίζεται ενάντια σε έναν τοίχο, της οποίας η κλίση αυξάνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και την πρόοδο, την ισορροπία με κορμούς δέντρων και πασσάλους τοποθετημένους στο έδαφος, περπάτημα και ισορροπία πάνω σε τεντωμένα σχοινιά, εξάσκηση σε βαθιές στάσεις τύπου squat για την ενδυνάμωση του σώματος ώστε να αντέχει τις πτώσεις καθώς και πολλές άλλες ξεχωριστές ιδέες και μεθόδους.