Assassin's Creed: Brotherhood (2010)

Το sequel του Assassin’s Creed II είναι γεγονός και για τα PC, και αποτελεί το τρίτο κατά σειρά παιχνίδι της Ubisoft, της σειράς Assassin’s Creed, κάνοντας την εμφάνισή του στις 17 Μαρτίου. Με εμφανέστατα πιο δυνατό gameplay, ακολουθεί την κλασσική συνταγή του sandbox style gameplay, που όσον αφορά το brotherhood, σενάριο που δεν περιορίζει τον παίκτη σε μία συγκεκριμένη γραμμή κινήσεων, δίνοντάς του την ελευθερία να επιλέξει τις αποστολές που θα πάρει, αναλαμβάνοντας πολλά side quests, ξεδιπλώνοντας περισσότερο την ιστορία του Ezio Auditore da Firenze, πρόγονο του Desmond Miles, ο οποίος χρησιμοποιεί για άλλη μία φορά το Animus, με σκοπό να ξεθάψει περισσότερα μυστικά σχετικά με τους Assassins, τους Templars και τα σχέδια καταστροφής του πλανήτη.

Βρισκόμαστε στο 2012, όπου μετά την επίθεση των Templars, ο Desmond, η Lucy, ο Shaun και η Rebecca, ξεφεύγουν και πηγαίνουν στην Monteriggioni, βρίσκοντας καταφύγιο στην Villa Auditore, όπου και στήνουν τον εξοπλισμό τους ώστε ο Desmond να μπορεί να διυσδύσει στο Animus και μέσω της γενετικής του μνήμης, να ζήσει την ζωή του Ezio.

Η ιστορία του Ezio ξεκινάει το 1499, όπου βγαίνοντας από το vault γεμάτος απορίες, φεύγει από την Ρώμη και φτάνει στην Monteriggioni. Εκεί, ο Machiavelli κατακρίνει την απόφαση του Ezio να αφήσει τον Πάπα της Ιταλίας, Rodrigo Borgia, ζωντανό. Δεν περνάει πολύ ώρα μέχρι να αρχίσει η επίθεση στην πόλη, από τον Cesare Borgia, γιο του Rodrigo, και να κατακτηθεί. Για να μην προχωρήσουμε σε spoiler, η συνέχεια της ιστορίας βρίσκει τον Ezio να προσπαθεί να ενώσει τους Assassins και να ξαναπάρει πίσω την Ρώμη.

Η βασική μηχανική του παιχνιδιού, για άλλη μία φορά, βασίζεται στις κινήσεις του parkour, στο stealth killing, melee attacking καθώς και crowd blending. Αλλά μιας και στην προκείμενη μία εικόνα λέει περισσότερα από 1024 λέξεις, απολαύστε μερικά video!

Assassin's Creed: Brotherhood - E3 2010 Trailer
Assassin's Creed: Brotherhood - Singleplayer-Gameplay