Bruce Lee - Original Jeet Kune Do Manuscript

Το Jeet Kune Do είναι ένα σύστημα πολεμικών Τεχνών και Φιλοσοφία Ζωής που ιδρύθηκε από τον παγκοσμίου φήμης αθλητή πολεμικών τεχνών, Bruce Lee, το 1967 με απευθείας, μη κλασσικές και απλές κινήσεις. Το σύστημα λειτουργεί με χρήση διαφορετικών “εργαλείων" για διαφορετικές καταστάσεις. Οι καταστάσεις διακρίνονται σε σειρές (κλωτσιές, γροθιές, παγίδες και grappling) με τεχνικές που “δένουν" – ρέουν ομαλά, μεταξύ τους. Αναφέρεται και ως “στυλ χωρίς στυλ".

Αντίθετα με τις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, το Jeet Kune Do δεν είναι σταθερό ούτε ακολουθεί πατέντες και αποτελεί φιλοσοφία με καθοδηγούμενες σκέψεις. Πήρε το όνομά της από την ιδέα της υποκλοπής η επίθεσης του αντιπάλου ενώ ετοιμάζεται να επιτεθεί. Παρόλα αυτά, ο Bruce Lee δήλωνε πολλές φορές πως το Jeet Kune Do είναι απλά ένα όνομα. Ο ίδιος, σε πολλές του συνεντεύξεις περιέγραφε την περιέγραφε ως “Η τέχνη της έκφρασης του ανθρώπινου σώματος".

Μέσα από την μελέτη του, o Bruce Lee διαπίστωσε πως τα στυλ των πολεμικών τεχνών ήταν πολύ άκαμπτα και μη ρεαλιστικά. Μάλιστα, ονόμαζε τους διαγωνισμούς των πολεμικών τεχνών “κολύμπι στην ξηρά". Πίστευε ότι η μάχη είναι αυθόρμητη και πως ένας αθλητής πολεμικών τεχνών δεν μπορεί να την προβλέψει, μόνο να ανταποκριθεί σε αυτήν και πως θα πρέπει “να είναι σαν το νερό” και να μετακινείται με ροή, χωρίς δισταγμό.

Κατεβάστε το αυθεντικό χειρόγραφο στο παρακάτω Link!

PDF: Bruce Lee – Original Jeet Kune Do Manuscript