Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

Qing-Gong – Αέρινες Ικανότητες

To Qing-Gong είναι ένα είδος τεχνικών που το συναντάμε στις κινέζικες πολεμικές τέχνες.

Η χρήση του έχει μεγαλοποιηθεί στις ταινίες Kung-Fu, όπου οι ήρωες έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ευέλικτα και ελαφριά με υπεράνθρωπη ταχύτητα, εκτελώντας κινήσεις που αψηφούν τη βαρύτητα, όπως η ολίσθηση στην επιφάνεια του νερού, το περπάτημα σε ψηλά τείχη, και το πέταγμα από δέντρο σε δέντρο.

Σε αρκετές ταινίες Kung-Fu και πολεμικών τεχνών που περιέχουν στο σενάριο στοιχεία Qing-Gong, οι κινήσεις γίνονται από τον ηθοποιό ή κάποιο stuntman με τη βοήθεια ειδικών σκοινιών.

Στην πραγματικότητα αποτελεί παραδοσιακή εκπαίδευση, με ρεαλιστικές ικανότητες, σε σχολές Kung-Fu όπως αυτή του Wudang και των Shaolin. Η εξάσκηση περιλαμβάνει τρόπους εκπαίδευσης όπως η ανάβαση σε σανίδα που στηρίζεται ενάντια σε έναν τοίχο, της οποίας η κλίση αυξάνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και την πρόοδο, την ισορροπία με κορμούς δέντρων και πασσάλους τοποθετημένους στο έδαφος, περπάτημα και ισορροπία πάνω σε τεντωμένα σχοινιά, εξάσκηση σε βαθιές στάσεις τύπου squat για την ενδυνάμωση του σώματος ώστε να αντέχει τις πτώσεις καθώς και πολλές άλλες ξεχωριστές ιδέες και μεθόδους.

 

 

Περισσότερες Πληροφορίες: http://www.daoistkungfu.com/news/hnTV/hunan.html

 

comments
 parkour.GR fan page