Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

Ραντεβού με τους καλύτερους freerunners του κόσμου τον Οκτώβριο στην Καλντέρα

Η «τέχνη της φυγής» δίνει ρεσιτάλ και αυτό το φθινόπωρο στη Σαντορίνη

Το καλοκαίρι φεύγει, το φθινόπωρο έρχεται και μαζί του φέρνει για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια την κορυφαία freerunning πρόκληση, το Red Bull Art of Motion. Φέτος το ραντεβού έχει δοθεί για τις 04 Οκτωβρίου στο γνωστό μέρος, στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στη σαγηνευτική Καλντέρα.

Οι κορυφαίοι του είδους καλούνται για άλλη μια χρονιά να τα βάλουν με την πλέον φυσική πίστα freerunning του κόσμου με σκοπό να καταπλήξουν τα πλήθη με την «τέχνη της φυγής». Για μια θέση στον επίγειο παράδεισο του freerunning, ήδη περισσότεροι από 120 συμμετέχοντες έχουν δώσει το παρών στον online προκριματικό ανεβάζοντας το βίντεο τους στο redbullartofmotion.com.

Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών λήγει μεθαύριο, 24/07, και τελικά θα προκριθούν οι 3 καλύτεροι άνδρες και 3 καλύτερες γυναίκες με βάση την εκτέλεση, τη ροή, τις τεχνικές προκλήσεις και τη δημιουργικότητα. Τους υπόλοιπους 12 συμμετέχοντες στον μεγάλο τελικό συμπληρώνουν οι top 8 του 2013 που έχουν πάρει απευθείας πρόκριση στον αγώνα και 4 αθλητές που θα περάσουν από τον προκριματικό που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη στις 01.10. Για μια ακόμη χρονιά, ο αθλητής που θα καταπλήξει τα πλήθη και θα δώσει τον πλέον … Restart εαυτό του θα βραβευθεί με το Best Trick Award by Vodafone.

Λίγα λόγια για το Red Bull Art of Motion

ΤoRedBullArtofMotion ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φιροστεφάνι. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.Stay connected:
www.redbullartofmotion.com I www.facebook.com/rbafm I #artofmotion

comments
 parkour.GR fan page