Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

Red Bull Art of Motion: Μετράμε αντίστροφα!

Σε ένα μήνα τα φώτα του κόσμου θα πέσουν και πάλι πάνω στην κοσμοπολιτική Σαντορίνη και ο λόγος δε θα είναι άλλος από την παγκόσμια freerunning αναμέτρηση.

Απομένουν 30 μέρες ακριβώς μέχρι η φυσική πίστα της Καλντέρας να φιλοξενήσει την διεθνή αφρόκρεμα του freerunning. Το Red Bull Art of Motion για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια προσγειώνεται στη Σαντορίνη στις 04 Οκτωβρίου, 16:00, και πλέον όλα είναι έτοιμα για το εντυπωσιακό υπερθέαμα μεταξύ γεωγραφικού κάλλους και αθλητικής δημιουργικότητας που θα μας κόψει την ανάσα.

Η «Τέχνη της Φυγής», όπως είναι ευρέως γνωστό το freerunning, αναδεικνύεται μέσα από τα γραφικά καλντερίμια, τις καμπυλωτές ασβεστωμένες στέγες και τα στενά μονοπάτια της Καλντέρας που μεταμορφώνονται σε φυσικά εμπόδια τα οποία καλούνται να ξεπεράσουν οι αθλητές με όπλο τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Το αποτέλεσμα; Τολμηρά άλματα, tricks, αναρριχήσεις και drops δένουν μοναδικά στο απίθανο Κυκλαδίτικο σκηνικό.

Οδεύοντας προς την τελική σύσταση των κορυφαίων του είδους, οι κριτές του RedBullArtofMotion επέλεξαν τους 3 καλύτερους άντρες και τις 3 καλύτερες γυναίκες από τις 150 υποψηφιότητες που ανέβασαν τα βίντεό τους στο redbullartofmotion.com για τον online προκριματικό. Αυτοί οι 6 αθλητές θα διαγωνιστούν εναντίον των Top 8 του 2013 που έχουν πάρει απευθείας πρόκριση στον αγώνα αλλά και 4 ακόμη freerunners οι οποίοι θα εξασφαλίσουν μια θέση στον ανοιχτό προς όλους προκριματικό που θα πραγματοποιηθεί στις 01.10 στη Σαντορίνη.

Φέτος για πρώτη φορά η τελική 18αδα των αθλητών θα διαγωνιστεί σε 3 runs των 6 αθλητών από τους οποίους οι 2 καλύτεροι του κάθε run θα περάσουν στον μεγάλο τελικό των Top 6. Εκτός από τους νικητές του βάθρου, ο αθλητής που θα καταπλήξει τα πλήθη και θα δώσει τον πλέον … Restart εαυτό του στον επίγειο παράδεισο του freerunning, θα βραβευθεί με το Best Trick Award by CU. Τα runs των αθλητών θα βαθμολογήσουν οι κριτές με βάση τα παρακάτω κριτήρια: Kie Willis (GBR)- εκτέλεση, Sergio Cora (ESP)- ροή, Anan Anwar (ΤHA)- δημιουργικότητα, Victor Lopez (USA)- δυσκολία και PatrickMorawetz (AUT)- επικεφαλής κριτών.

Αθλητές- Red Bull Art of Motion 2014:

Cory de Meyers (USA)

Alexander Baitunin (RUS)

Jesse La Flair (USA)

Yoann Leroux (FRA)

Joel Eggimann (SUI)

Stanislavs “Stas” Lazdans (LAT)

ΔημήτρηςΚυρσανίδης (GRE)

Daniel Mircea (GRE)

Aleksandra “Sheva” Shevchenko (RUS)

Pamela Forster (ΑUT)

Luci Romberg (USA)

Pavel “Pasha” Petkuns (LAT)

Zelimkhan Dzhabrailov (RUS)

Alexander Schauer (AUT)


Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος η τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα μεταδώσει ζωντανά το απίστευτο θέαμα που θα προσφέρουν οι καλύτεροι freerunners στην πιο «φυσική» πίστα του κόσμου, ενώ την ίδια στιγμή εντυπωσιακές εικόνες θα κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από: www.redbullartofmotion.com, RedBullTV, Xbox 360, AppleTV και SamsungSmartTV.

Stay connected: www.redbullartofmotion.com I www.facebook.com/rbafm I #artofmotion

 

comments
 parkour.GR fan page