Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

RED BULL ART OF MOTION 2013: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει!

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει!
 

Κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες απομένουν για το καθιερωμένο πια ραντεβού των κορυφαίων αθλητών freerunning στην φυσική έδρα τους, τη Σαντορίνη.

Είναι όλα έτοιμα! Το RedBullArtofMotion επιστρέφει το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου στις 16:00, στη μαγευτική Καλντέρα, εκεί όπου ντόπιοι και επισκέπτες θα απολαύσουν το θέαμα που τους επιφυλάσσει η παγκόσμια ελίτ του freerunning. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τολμηρά άλματα, tricks, αναρριχήσεις και drops θα γίνουν ένα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του δημοφιλούς κυκλαδίτικου νησιού.

 

Με τα βλέμματα στραμμένα στον μοναδικό αγώνα freerunning, το RedBullArtofMotion, εξελίσσεται σε παγκόσμιο θεσμό με χιλιάδες θεατές να τον παρακολουθούν από κοντά, περισσότεροι από 30.000 φαν να μένουν συντονισμένοι μέσω του διεθνούς διαδικτυακού καναλιού www.redbull.tv ενώ ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Επιπλέον φέτος κοντά στους αθλητές του RedBullArtofMotion θα είναι και το CU, ενθαρρύνοντάς τους να δώσουν τον πιο… Restart εαυτό τους και βραβεύοντάς τους για αυτό!

 

Με άρωμα Γαλλίας, Σουηδίας, Αμερικής, Ολλανδίας, Ρωσίας, Ελλάδας και άλλων χωρών, η πολυσυλλεκτική λίστα των 18 freerunners που θα δοκιμαστούν στα καλντερίμια και στις στέγες του νησιού, αποτελείται από τους αθλητές που προκρίθηκαν στον περσινό τελικό, τις τρεις γυναίκες και τους τρεις άνδρες αθλητές που κέρδισαν το πολυπόθητο εισιτήριο ανεβάζοντας το video τους στον online προκριματικό ενώ απομένουν οι τελευταίες θέσεις που θα καλυφθούν στις 11 Σεπτεμβρίου, στον προκριματικό που θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από την τετράδα των έμπειρων: PatrickMorawetz (Αυστρία), TimothyShieff (Μ.Βρετανία), SergioCora (Ισπανία), Victor Lopez (Η.Π.Α.) και Anan Anwar (Ταϊλάνδη).

Λίγα λόγια για το Red Bull Art of Motion

ΤoRedBullArtofMotion ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φιροστεφάνι, με τον Λετονό PavelPetkuns να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.

 

www.redbullartofmotion.com I www.facebook.com/rbafm I #artofmotion

comments
 parkour.GR fan page