Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

Red Bull Illume Image Quest με άρωμα Ελλάδας!

Red Bull Illume Image Quest με άρωμαΕλλάδας!

Η λίμνη Βουλιαγμένης και το δημοφιλές ναυάγιο της Ζακύνθου πρωταγωνίστησαν στην τελετή απονομής βραβείων του RedBullIllumeImageQuest 2013 στο Χονγκ Κονγκ.

Η μεγάλη στιγμή για τον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας RedBullIllumeImageQuest 2013 έφτασε με την ανάδειξη του γενικού θριαμβευτή αλλά και των επιμέρους νικητών. Σε μια φαντασμαγορική τελετή απονομής χθες στο Χονγκ Κονγκ παρουσιάστηκαν οι 50 φιναλίστ στις δέκα κατηγορίες του διαγωνιστικού αφιερώματος: lifestyle, playground, energy, spirit, closeup, wings, sequence, newcreativity, experimental, illumination ενώ στο τέλος ανακοινώθηκαν οι νικητές όπως επιλέχθηκαν από τους κριτές του παγκόσμιου διαγωνισμού.

Κορυφαίος νικητής του RedBullIllumeImageQuest 2013 στέφθηκε ο Γερμανός φωτογράφος LorenzHolder με τη φωτογραφία που ανήκει στην κατηγορία playground και χάρη στην οποία έλαβε ως έπαθλο μια φωτογραφική μηχανή LeicaS καθώς και φωτογραφικό εξοπλισμό από τις εταιρίες broncolor και Sun- Sniper, συνολικής αξίας πάνω από 30.000 ευρώ. «Η ποιότητα των φωτογραφιών των 50 φιναλίστ είναι πραγματικά εξαιρετική για αυτό και είναι μεγάλη τιμή για εμένα να ψηφίζομαι νούμερο 1. Θα μου πάρει μερικές μέρες μέχρι να το συνειδητοποιήσω!» εξομολογήθηκε ο πρωταγωνιστής της βραδιάς.

Ωστόσο την τιμητική τους είχαν όλοι εκείνοι που κατάφεραν να φτάσουν στην τελική 50άδα, ο κάθε φωτογράφος που ξεχώρισε από κάθε κατηγορία αλλά και η Ελλάδα! Ο λόγος; Ο Σλοβένος φωτογράφος SamoVidic αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία wings με μια εντυπωσιακή εικόνα που τράβηξε κατά τη διάρκεια του αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα RedBullCliffDivingWorldSeries στη λίμνη Βουλιαγμένης τον Μάιο του 2011 ενώ στην ίδια κατηγορία αναμετρήθηκε και ο μοναδικός Έλληνας συμμετέχοντας που κατάφερε να περάσει στο top 50. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κοντίζα, ο οποίος ειδικεύεται στη φωτογράφιση wingsuit flying, tracking και base jumping και η φωτογραφία με την οποία διαγωνίστηκε απεικονίζει στο περίφημο ναυάγιο της Ζακύνθου κατά τη διάρκεια του ενός eventbasejumping: «Για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι η φωτογραφία μου θα έφτανε στις 50 καλύτερες και αυτό γιατί από τους προηγούμενους διαγωνισμούς, έβλεπα ότι οι επιλεγμένες φωτογραφίες είχαν διαφορετικό στυλ, πιο καλλιτεχνικό. Η δικιά μου είναι πιο πολύ μέσα στη δράση και για αυτό είχα τις αμφιβολίες μου. Ευτυχώς οι κριτές του διαγωνισμού με διέψευσαν!»

Σχετικά με το RedBullIllumeImageQuest 2013

Όταν πρόκληση της αθλητικής δράσης συναντά την τέχνη της φωτογραφίας! Μετά την επιτυχημένη του πορεία το 2007 και το 2010, το RedBullIllumeImageQuest 2013 επέστρεψε από την 1η Δεκεμβρίου 2012 με στόχο να αναδείξει, μέσα από την καλλιτεχνική ματιά επαγγελματιών φωτογράφων από όλο τον κόσμο, το συναρπαστικό κόσμο των actionsports.

 

Περισσότερες πληροφορίες και δημοσιογραφικό υλικό εδώ:

www.redbullillume.com/press

www.redbullillume.com

Facebook.com/redbullillume

Twitter.com/redbullillume

Επίσημοι συνεργάτεςτου Red Bull Illume Image Quest 2013 είναιοιεταιρίες Leica, broncolor και Sun- Sniper.

comments
 parkour.GR fan page