Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

RuN Thessaloniki & Japanese Anime Marathon Day

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου μπορείτε να απολαύσετε για πρώτη φορά ένα εκρηκτικό συνδυασμό από Anime, Manga, Cosplay & Parkour στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Η Θεσσαλονίκη ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 φιλοξενεί στην πιο κεντρική πλατεία της πόλης το RuN Thessaloniki.

Από τις 11:00 το πρωί μέχρι της 16:00 το απόγευμα, η καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα χτυπά σε ρυθμούς Parkour, Anime, Manga & Cosplay.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα μπορείτε να απολαύσετε

- Χορογραφίες από επαγγελματίες traceurs του Parkour.gr, που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους.
- Stands και subevents από τα δύο μεγαλύτερα anime e-shops στην Ελλάδα,, AnimeHouse & OtakuStore, που σας επιφυλάσσουν μεγάλες εκπλήξεις.
- J-music και videos από 4noise, δίνοντας μία Ιαπωνική νότα στην Πλατεία.
- Έκθεση & Live sketching από τον Έλληνα καλλιτέχνη του web manga RuN, Μάνο Λαγουβάρδο, που έρχεται από την Αθήνα μόνο για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Στις 18:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, η καλλιτεχνική ομάδα Mangatellers (Βουτσίδης Ραφαήλ, Λαγουβάρδος Μάνος, Χατζόπουλος Καρυοφύλλης – Χρίστος), μαζί με την Ιαπωνική Πρεσβεία Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν μία ομιλία σχετικά με τα Anime, Manga και J-culture στην Ελλάδα. Επίσης θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις τόσο για να δείτε, όσο και για να ακούσετε.

Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα το sub event του διήμερου event RuN Thessaloniki με τίτλο Japanese Anime Marathon Day, όπου θα προβληθούν 6 anime ταινίες κατάλληλες τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Οι ταινίες αυτές είναι μια ευγενική χορηγία της Ιαπωνικής Πρεσβείας και του Japan Foundation για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους. Ελπίζουμε να το απολαύσετε!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ανακοίνωση της Ιαπωνικής Πρεσβείας Ελλάδος:

http://www.gr.emb-japan.go.jp/portal/gr/culture/sept2013.html

ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αίθουσα “Τάκης Κανελλόπουλος”, Λιμάνι, Αποθήκη Α’ από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 οι anime fans της Θεσσαλονίκης μπορούν να απολαύσουν τις εξής παραδοσιακές και κλασσικές anime ταινίες:

- Chibi Maruko-Chan (85min)
- Galaxy Express 999 (128min)
- The Prince of the Sun: Hols’ Great Adventure (85min)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι προβολές θα συνεχιστούν στο Κινηματογράφο Ολύμπιον, Αίθουσα “Παύλος Ζάννας” στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, όπου μπορείτε να απολαύσετε την ολοκλήρωση αυτού του υπέροχου ολοήμερου Μαραθώνιου.

- The Girl who Leapt Through Time (85min)
- Frantz Kafka’s A Country Doctor (21min)
- Captain Harlock in Arcadia (130min)

Σας καλούμε όλους σε αυτό το διήμερο event που διοργανώθηκε από την Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, την Ιαπωνική Πρεσβεία της Ελλάδος, το Japan Foundation, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης & τους Mangatellers.

Χορηγοί του event: AnimeHouse, OtakuStore, Parkour.gr, 4noise

Μην το χάσετε!

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/166861576833200/

comments
 parkour.GR fan page