Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

Ασκήσεις με Μονόζυγο

Στο parkour υπάρχουν πολλές κινήσεις όπως το Plance, το Lache και το Dyno που χρειάζονται δύναμη στο πάνω μέρος του σώματος, δηλαδή τους μυς της πλάτης, των χεριών και του στήθους.
Για την εκγύμναση αυτών των μυικών ομάδων, ένας πολύ καλός τρόπος και για αρχαρίους αλλά και για προχωρημένους είναι οι ασκήσεις σε μονόζυγο.
Παρακάτω ακολουθεί ένα video με ασκήσεις για μονόζυγο, το οποίο έχει στόχο να βελτιώσει το climb-up στο Parkour γενικά. Ξεκινάει με απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης όπως “αρνητικές έλξεις” και “έλξεις με βοήθεια ποδιού” και καταλήγει σε ολοκληρωμένα “Muscle-Ups” και βασικές “ασκήσεις ενόργανης".

 

Video:


 

comments
 parkour.GR fan page